Afbryder til selvforbrug (afbryderelement)

Hvis du for nylig har installeret solcellepaneler i dit hjem eller din virksomhed, har din distributør måske sendt dig en meddelelse, der grundlæggende fortæller dig, at hvis du ønsker at registrere solcelleanlægget til selvforbrug, skal du installere "et afbrydelseselement i produktionsafledningen ved siden af måleren".

Med andre ord skal du ved siden af produktions- eller grænsemålerudstyret (afhængigt af konfigurationstypen), men altid inden for samme CPM, installere og lovliggøre en afbryder eller en afbryder, der gør det muligt for operatøren manuelt at afbryde strømmen af energi mellem boligen og den eksterne måler, så der ikke er strøm, når der arbejdes på måleren.

Dette er et krav, som nogle distributører vil stille til alle selvforbrugsanlæg, uanset om de skal åbne et dossier eller ej i henhold til de gældende regler.

"Et generelt afbrydelseselement, der sørger for isolation med henblik på beskyttelse af arbejdstagernes sundhed og sikkerhed mod elektriske risici (...) Det generelle afbrydelseselements funktioner kan om nødvendigt dækkes af en anden anordning i produktionsanlægget, som sørger for den angivne isolation mellem generatoren og nettet.
Artikel 14. Beskyttelse, i denne bekendtgørelse (1699/2011).