Hur du registrerar dig hos I-DE Distribucion

Guide för att registrera sig hos distributören I-DE för att kunna övervaka förbrukningen.

Webbplatsen är på spanska, men du kan använda Google Chrome för att översätta webbplatsen till engelska.

1. Gå till I-DE:s webbplats, https://www.i-de.es/consumidores/web/guest/login och "Sign up" på den högra sidan.

2. Välj att "registrera dig som kund":

Du behöver detta för att kunna registrera dig:

Ditt CUPS-nummer (finns på sista sidan av dina räkningar från Energy Nordic).

Mobiltelefonnummer, helst spanska.

E-postadress

Kopia av NIE

3. Skriv in CUPS-nummer och NIE-nummer

4. Välj "avancerad profil" och ladda upp ett foto av din NIE.

5. Ange e-post och telefonnummer.

6. Skapa ett lösenord

7. Du får sedan ett e-postmeddelande; klicka på "Enviarme SMS". Du kommer att få en 6-siffrig pinkod till din mobiltelefon via ett sms.

Ange denna pin-kod på webbplatsen som du har öppnat från länken i ditt mail.

8. Du bör nu vara framgångsrikt registrerad. Du kommer snart att få ett bekräftelsemail om att du nu är registrerad och att du nu kan logga in för att se din konsumtion.

När du har loggat in:

Använd den här länken för att logga in med dina nya inloggningsuppgifter: https://www.i-de.es/consumidores/web/guest/login

1. På den vänstra sidan kan du sedan välja "förbrukning" för att se din förbrukning.

2. Från förstasidan kan du också ladda ner deras app till din telefon.