Telefonbedrägerier för att byta elbolag fortsätter. Hur undviker man att bli ett offer för detta bedrägeri?

Der er flere måder at narre brugerne på, de tilbyder ulogiske rabatter, udgiver sig for at være deres nuværende marketingfolk, siger, at kontrakten er udløbet, tilbyder sociale bonusser; de forsøger altid at forvirre folk og få deres data.

Hur undviker man att bli ett offer för detta bedrägeri?

• Lämna inte ut dina uppgifter om du inte är väldigt säker på att du vill byta företag.
  • Innan du går med på något, be om ett skriftligt dokument, läs allt väl, särskilt namnet på företaget som föreslår förändringen, det kanske inte är ditt, och bekräfta att du har förstått det.
  • Granska alla räkningar. Om du ser namnet på ett nytt företag, ring omedelbart din gamla leverantör.
  • Gör det väldigt tydligt när du inte vill anlita ett erbjudande. Säg NEJ . Ibland kan en ren mottaglighet för den information som erbjuds "tolkas" av operatören som ett samtycke.
  • Det finns fall där någon vilseleder användaren genom att utge sig för att vara representant för det nuvarande företaget och fråga om de är intresserade av en ny plan. Var försiktig när du svarar. Ett " JA " från dig kan spelas in och användas som bevis på att ändringen har accepterats.

I tveksamma fall är det alltid bäst att kontakta referensmarknadsföraren per telefon för att verifiera informationen från personen som ringde dig.

Om du var vår kund och du har bytt , läs den här artikeln.